Obs! Aveln kommer att avvecklas under 2021 så kommer inte ta så många fler kullar!

Köpsinformation

Kaninerna tillsalu är under all text.🙂 

Var vänlig att läs igenom all information först

Tingad betyder att tigningsavgiften är betald och kaninen är garanterat bokad

Hålls på betyder att de som är intresserade inte riktigt har bestämt sig än. Kan vara så att de vill ex hälsa på kaninen innan de bestämmer sig. Jag håller inte på många kaniner utan endast den/de som man är intresserad av att tinga.

Standby betyder att jag inte än har beslutat om den ska stanna eller att jag håller på att kontakta väntelistan så ännu inte möjlig att tinga.

Står det inget betyder det att kaninen är ledig att tinga. 

 När man tingar sin kanin betalar man 350 kr i tigningsavgift som inte återfås vid ånger. Sen betalar man återstående belopp vid hämtning. Självklart återbetalar jag tigningsavgiften ifall något händer med kaninen innan det är flyttklar. 

Sedan när det är dax så bestämmer vi en tid som passar för hämtning. Jag uppskattar att man försöker att hålla denna tiden då jag ibland bokar in fler kanin köpare efter. Om man då kommer försent så kanske man får vänta och jag hinner inte lägga den tiden som kan behövas vid hämtning. Sedan är jag privatperson med annat inbokat och fyra barn att ta hand om så jag har inte alltid möjlighet att vara hemma och vänta på att kanin köpare ska komma utanför den avtalade tiden.

När man köper en kanin från mig så får man en kanin med härstamningsbevis eller stamtavla beroende på om det är utställnings godkänd färg och om föräldrarna har stamtavla. Man får också med sig övergångsfoder och skötselråd och jag klipper klorna innan flytt. Självklart även livstids support om det är något som ni behöver hjälp med.

Bettfelskontrollerad? Självklart kollar jag tänderna på kaninen under uppväxten men då även veterinärer har stor svårighet att se alla kindtänder med speciella hjälpmedel dom har så anser jag att jag inte kan säga bettfleskontrollerad utan vad jag har koll på är hur framtänderna växer och även att det genetiskt sätt inte ska förekomma bettlfel i de linjer jag avlar på. 

Är det så att ett fel upptäcks max ett halvår efter ni hämtat kaninen så ersätter jag i vissa fall (som tex vid bettfel då det kan vara ett genetiskt fel) med en ny kanin. Bettfel kan även uppkomma av skada eller fel kost. Alltid fri tillgång till hö ska kaninen ha för att slipa ner sina tänder som växer. Expempel på skada kan vara ifall kaninen har tappats eller om den gnager mycket på gallret. Men jag vill se kaninens bett själv. 

Jag har även lynnesgaranti på mina kaninungar. Vilket då innebär att är det så att kaninen är agressiv, ex attakerar er, så ersätter jag  med ny kanin  t.o.m 6 månader efter hämtning. För det ska dom absolut inte vara. Då kan det vara ett tecken på att något inte är som det ska. Men jag vill själv bedömma ifall detta är fallet. Kan även vara så att kaninen är sjuk så kan vara ett bra steg att kontakta vetrinär och rådfråga.

Säljer inte till någon under 18 år utan är man intresserad av en kanin så måste man först ha förälderns godkännande. Det är alltid den vuxna som ska ha huvudansvaret för ett djur även fast det är barnens. 

OBS!

Om man inte ger kaninen tillräckligt med hö och annat att slipa ner tänderna med så finns risken att bettfel kan förekomma på vuxna kaniner fast att det inte är genetiskt. Det kan även förekomma bettfel hos kaniner som biter och rycker mycket i gallret, på grund av exempelvis uttråkning. 

Kaninungar tillsalu

Pris på en kaninunge är 700:-

Tigningsavgift på 350:- när man tingar sin kanin och sedan resterande belopp vid hämtning. 

Önskar ni stamtavla så tar jag 50:- extra, för materialet. Då får kaninen en ring på vänster baktass som märkning. Detta är inget som ska påverka kaninen på något vis utan är godkändt sätt enligt SKAF att märka kaniner med stamtavla. 

Men ALLA kaninungar får med sig ett härstamningsbevis så ifall man inte ska ställa ut eller avla så är det onödigt med en stamtavla. 

När man tingat en kanin ska man hämta vid åtta veckors ålder. Är det så att man önskar att kaninen ska stanna längre så kan detta ibland ordnas men då endast i mån om plats och i det fallet tar jag 20kr per dygn från det att kaninen är nio veckor gammal. Detta för att mina kostnader i form av mat, material, plats och tid då ökar. Är det så att man önskar detta så ska hela beloppet och den extra kostnaden betalas in när kaninen är åtta veckor. 

Vid intresse maila mig gärna frida.b.s.eronson@gmail.com

Inga ungar tillsalu just nu tyvärr.

Nuvarande kullar finns under kaninkullar 2021
Parningar som gjorts finns under planerade kullar
Kika gärna in där

Finns möjlighet att skriva upp sig på väntelista.
Maila då önskemål och mobilnummer så hör jag av mig så fort jag har något som passar. Och meddelar även var i kön ni befinner er.
Tar emot runt 10 st i listan innan jag stoppar då jag vill ha möjlighet att få fram till alla er som väntar på en kanin.

Vuxna tillsalu

Har ibland några vuxna/ungdjur tillsalu då jag inte längre behöver dom i mitt avelsarbete. Alla är pigga och friska och har mycket kvar att ge. 

Jag säljer inte till första bästa utan det viktigaste är att de får bra, stabila och varaktiga hem, speciellt när de går ur aveln och ska få njuta av ett pensionärs liv i ett hem där de får stanna och leva lyckliga i alla sina dar. 💖