Köpsinformation

Kaninerna tillsalu är under all text.🙂 

Var vänlig att läs igenom all information först

Tingad betyder att tigningsavgiften är betald och kaninen är garanterat bokad

Hålls på betyder att de som är intresserade inte riktigt har bestämt sig än. Kan vara så att de vill ex hälsa på kaninen innan de bestämmer sig. Jag håller inte på många kaniner utan endast den/de som man är intresserad av att tinga.

Stadby betyder att jag inte än har beslutat om den ska stanna eller inte så ännu inte möjlig att tinga. 

Står det inget betyder det att kaninen är ledig att tinga. 

 När man tingar sin kanin betalar man 250 kr i tigningsavgift som inte återfås vid ånger. Sen betalar man återstående belopp vid hämtning. Självklart återbetalar jag tigningsavgiften ifall något händer med kaninen innan det är flyttklar. 

Sedan när det är dax så bestämmer vi en tid som passar för hämtning. Jag uppskattar att man försöker att hålla denna tiden då jag ibland bokar in fler kanin köpare efter. Om man då kommer försent så kanske man får vänta och jag hinner inte lägga den tiden som kan behövas vid hämtning. Sedan är jag privatperson med annat inbokat och fyra barn att ta hand om så jag har inte alltid möjlighet att vara hemma och vänta på att kanin köpare ska komma utanför den avtalade tiden.

När man köper en kanin från mig så får man en renrasig, kloklippt, bettfelskontrollerad kanin med härstamningsbevis eller stamtavla beroende på om det är utställnings godkänd färg och om föräldrarna har stamtavla. Man får också med sig övergångsfoder och skötselråd. Självklart även livstids support om det är något som ni behöver hjälp med.

Är det så att ett fel upptäcks max ett halvår efter ni hämtat kaninen så ersätter jag i vissa fall (som tex vid bettfel då det kan vara ett genetiskt fel) med en ny kanin. Bettfel kan även uppkomma av skada eller fel kost. Alltid fri tillgång till hö ska kaninen ha för att slipa ner sina tänder som växer. Expempel på skada kan vara ifall kaninen har tappats eller om den gnager mycket på gallret. Men jag vill se kaninens bett själv. 

Jag har även lynnesgaranti på mina kaninungar. Vilket då innebär att är det så att kaninen är agressiv, ex attakerar er, så ersätter jag  med ny kanin  t.o.m 6 månader efter hämtning. För det ska dom absolut inte vara. Då kan det vara ett tecken på att något inte är som det ska. Men jag vill själv bedömma ifall detta är fallet. Kan även vara så att kaninen är sjuk så kan vara ett bra steg att kontakta vetrinär och rådfråga.

Säljer inte till någon under 18 år utan är man intresserad av en kanin så måste man först ha förälderns godkännande. Det är alltid den vuxna som ska ha huvudansvaret för ett djur även fast det är barnens. 

OBS!

Om man inte ger kaninen tillräckligt med hö och annat att slipa ner tänderna med så finns risken att bettfel kan förekomma på vuxna kaniner fast att det inte är genetiskt.

Intresserad av att hyra kanin?

Jag har ibland någon kanin som man kan hyra en period om man vill prova på att ha kanin. I vissa fall kan sedan kaninen köpas loss om man så önskar efter hyrperioden

Kontakta mig om intesse finns

Kaninungar tillsalu

 Kika gärna in på kaninkullar 2019 så kan ni se vilka kullar som fötts på kaningården. När parningar är gjorda så läggs det ut här under fliken planerade kullar så kika gärna in där med.

Pris på en kaninunge är 500:-

Tigningsavgift på 250:- när man tingar sin kanin och sedan resterande belopp vid hämtning. 

Önskar ni stamtavla så tar jag 50:- extra, för materialet och den extra tiden som måste läggas ner på att skriva denna. Då får kaninen en ring på vänster baktass som märkning. Detta är inget som ska påverka kaninen på något vis utan är det godkända sättet enligt SKAF att märka kaniner med stamtavla. 

Men ALLA kaninungar får med sig ett härstamningsbevis så ifall man inte ska ställa ut eller avla så är det onödigt med en stamtavla. 

När man tingat en kanin ska man hämta vid åtta veckors ålder. Är det så att man önskar att kaninen ska stanna längre så kan detta ibland ordnas men då endast i mån om plats och i det fallet tar jag 20kr per dygn från det att kaninen är nio veckor gammal. Detta för att mina kostnader i form av mat, material, plats och tid då ökar. Är det så att man önskar detta så ska hela beloppet och den extra kostnaden betalas in när kaninen är åtta veckor. 

Vid intresse maila mig gärna frida.b.s.eronson@gmail.com

Ryssbys Amadeus
Vit blåögd hane
Mamma Elsa
Pappa putte
500:-
Tingad till Marilen

Ryssbys Alfons
Vit blåögd
Mamma Elsa
Pappa Putte
500:-
Tingad till Cecilia

Ryssbys Buse
Hane
schwarzgrannen
Mamma Maja, Chinchilla,
Pappa Bilbo, Chinchilla manteltecknad.
Härstamningbevis
Åtta veckor den 13/6
500:-
Tingad till Jenny

Ryssbys Basse
Hane
schwarzgrannen
Mamma Maja, Chinchilla,
Pappa Bilbo, Chinchilla manteltecknad
Härstamningsbevis
Åtta veckor den 13/6
500:-
Tingad av Linda

Ryssbys Bobo
Hane
Viltzobel? Manteltecknad
Mamma Maja, Chinchilla,
Pappa Bilbo, Chinchilla manteltecknad
Härstamningsbevis
Åtta veckor den 13/6
500:-
Tingad av Linn

Ryssbys Caramell Och Ryssbys Carla
Svårt brokad och svart
Mamma Smurfina, Blå
Pappa Mascot, madagascar manteltecknad
Redo att flytta den 23/6
Tingade till Amila

Vuxna tillsalu

Har ibland några vuxna/ungdjur tillsalu då jag inte längre behöver dom i mitt avelsarbete. Alla är pigga och friska och har mycket kvar att ge. 

Jag säljer inte till första bästa utan det viktigaste är att de får bra, stabila och varaktiga hem, speciellt när de går ur aveln och ska få njuta av ett pensionärs liv i ett hem där de får stanna och leva lyckliga i alla sina dar. 💖

 

Efter sommaren i år (eventuellt tidigare om det blir någon jag kan spara i den första kullen) så kommer denna fina hona vara tillsalu då jag känner att hon gjort sitt i aveln här hos mig. Hon är en jättesnäll och charmig. Lite sprattlig men inget som stört när jag eller barnen hållt henne.
Jätteduktig mamma som skött sina ungar exemplariskt och fått runt 4 st i kullarna.
I första hand söker jag ett kelhem till Didi. Hon förtjänar att bli bortskämd och gosad med och jag tror hon skulle trivas med det. Hon har lite lätt för att lägga på sig lite extra vikt och så man får inte skämma bort henne för mycket. Hon har inte varit frigående så vet inte om hon är rumsren. Kissar endast på ett ställe i buren här.
Didi önskar stora härliga ytor att hoppa runt på och en familj som älskar henne och i början har lite tålamod med henne då det tar alltid lite tid att vänja sig vid nytt.

Didi är född 15/3- 2016.
Mer info finns under fliken mina honor.

300:-

Denna fine gosse kommer att vara redo att flytta runt augusti då han är färdig i aveln hos mig.
Bilbo är född 2016. En riktig kelgris som hade passar fint som vän till något barn. Min 3 åring och han kommer väldigt bra överens och gosar i hans bur.
Han kan gå vidare i avel eller bara bli kelkanin.
Mer info finns under mina hanar

400:-

Lilla fina Elsa är tillsalu här hos mig och redo att flytta i början av sommaren då hennes ungar flyttat och hon har hunnit återhämta sig lite.
Snäll och gosig tjej.
Född 2016.
Hon har varit en superbra mamma här hos mig och skulle passa både till avel och till kel.
Mer info under fliken mina honor
300:-