Köpsinformation

Normalpäls

400 kr med härstamningsbevis 

450 kr med stamtavla 

Satinpäls (glansigare och mjukare päls) 

500 kr med härstamningsbevis 

 

Tingad betyder att tigningsavgiften är betald och kaninen är garanterat bokad

Hålls på betyder att de som är intresserade inte riktigt har bestämt sig än. Kan vara så att de vill ex hälsa på kaninen innan de bestämmer sig. Jag håller inte på många kaniner utan endast den/de som man är intresserad av att tinga.

Står det inget betyder det att kaninen är ledig att tinga. 

Kaninen blir tillsalu vid ca fyra veckors ålder och kan då tingas direkt. Ibland kan de läggas ut tidigare ifall jag är helt säker på kön. 

 När man tingar sin kanin betalar man 200 kr i tigningsavgift som inte återfås vid ånger. Sen betalar man återstående belopp vid hämtning. Självklart återbetalar jag tigningsavgiften ifall något händer med kaninen innan det är flyttklar. 

Sedan när det är dax så bestämmer vi en tid som passar för hämtning. Jag uppskattar att man försöker att hålla denna tiden Då jag ibland bokar in fler kanin köpare efter. Om man då kommer försent så kanske man får vänta och jag hinner inte lägga den tiden som kan behövas vid hämtning. Sedan är jag privatperson med annat inbokat och fyra barn att ta hand om jag jag har inte alltid möjlighet att vara hemma och vänta på att kanin köpare ska komma utan har andra tider att hålla. Som ex. Barnens aktiviteter. 

När man köper en kanin från mig så får man en renrasig, kloklippt, bettfelskontrollerad kanin med härstamningsbevis eller stamtavla beroende på om det är utställnings godkänd färg och om föräldrarna har stamtavla. Man får också med sig övergångsfoder och skötselråd. Självklart även livstids support om det är något som ni behöver hjälp med.

Är det så att ett fel upptäcks max ett halvår efter ni hämtat kaninen så ersätter jag i vissa fall (som tex vid bettfel då det kan vara ett genetiskt fel) med en ny kanin. Bettfel kan även uppkomma av skada eller fel kost. Alltid fri tillgång till hö ska kaninen ha för att slipa ner sina tänder som växer. Expempel på skada kan vara ifall kaninen har tappats eller om den gnager mycket på gallret. Men jag vill se kaninens bett själv. 

Är det så att kaninen är agressiv, ex attakerar er, så ersätter jag också med ny kanin tom 6 månader efter hämtning. För det ska dom absolut inte vara. Då kan det vara ett tecken på att något inte är som det ska. Men jag vill själv bedömma ifall detta är fallet. Kan även vara så att kaninen är sjuk så kan vara ett bra steg att kontakta vet och rådfråga.

Säljer inte till någon under 18 år utan är man intresserad av en kanin så måste man först ha förälderns godkännande. Det är alltid den vuxna som ska ha huvudansvaret för ett djur även fast det är barnens. 

OBS!

Om man inte ger kaninen tillräckligt med hö och annat att slipa ner tänderna med så finns risken att bettfel kan förekomma fast att det inte är genetiskt.