Välkommen till Ryssbykaniner

En liten hobbyuppfödning av dvärgvädurar.

Finns i Ryssby som är ett litet samhälle ca 10 minuter från Ljungby och 30 minuter från Växjö. Den kaninras som jag har riktat in mig på är dvärgvädurar. Det är en kaninras med hängande öron och ska som vuxen ha en vikt mellan 1,4-1,9 kg. Dvärgväduren är en snäll, gosig och charmig ras som passar bra som sällskap till både vuxen och barn.

Jag som föder upp heter Frida. Bor i Ryssby med min man och våra fyra barn. Även hund och katt bor hos oss. Har haft kanin från och till sedan jag varit barn och min första kull med kaninungar kom 2014. Föder upp för att jag tycker det är roligt med både utställning och sällskap.💝

Det som är viktigt för mig är att ni som köper kanin från mig får en kanin som är van att bli hanterad dagligen, har ett trevligt temperament och självklart är frisk och pigg. Jag lägger mycket tid på att se till att de kaniner jag tar kullar med är trevliga och friska individer som kan passa till sällskap, avel och i vissa fall utställning.(Ifall kaninen kan få stamtavla) Jag tror att om föräldrarna är trevliga så blir ungarna det också.  

Jag är medlem i Svenska kaninavelsföreningen och har uppfödarnummer V68

Jag föder upp först och främst till utställning och avel och när jag valt vilka ungar jag ska spara så säljs de andra.  

Ryssbykaniner finns även på Instagram och Facebook.

Välkommen att kika in där för mer fina bilder.